30 Eylül 2020 Çarşamba

Gözlerinizi Yaşlanmaya Karşı Koruyun

 


Göz sağlığınızı koruyun

Göz sağlığınızı korumak için beslenmenize özen gösterin. A, E, C, B2 vitaminleri ile omega 3 ve 6 yağ asitleri, çinko, magnezyum ve demir gibi mineraller,göz sağlığı için önem taşımaktadır. Ayçekirdeği, fındık, somon, biber, süt ve süt ürünleri ve tüm kırmızı, yeşil, turuncu meyve vesebzeler ile ıspanak, badem gibi besinler yeterli derecede tüketilmelidir.

Yaban mersini mucizesi

Yaban mersini;göz yorgunluğu, glokom (karasu), miyopluk, gece körlüğü, katarakt, göz kamaşması ve şeker hastalığından kaynaklanan görme bozukluğunu önler. A, B, C vitaminleri, antosiyanin, selenyum, magnezyum, fosfor, bakır, çinko gibi önemli besin öğeleri yönünden zengin olan yaban mersininin beyin hücrelerini ve sinirleri koruyucu özelliği de vardır. Hafızayı güçlendirdiğinden, alzheimer için de bir önlem niteliğindedir.

Göz kuruluğuna vitaminlerle önlem alın

B ve C vitaminleri, potasyum, kalsiyum ve magnezyum, göz kuruluğuna birebirdir. Aynı zamanda, bol miktarda alınan omega 3 ve 6 besinleri gözyaşı kalitesini artırarak gözlerde yanma ve tahrişi önler. Rezene ve papatya çayı pansumanları bu açıdan oldukça faydalıdır.

Göz çevresi en hassas bölgedir

En ince derinin gözçevresi olduğu bilinmektedir. Kolayca nem kaybetmesi de bu hassasiyeti arttırmaktadır. Göz çevresi tüm yüz ifadelerinde hareket eden; güneş, rüzgâr, yer çekimi ve toz gibi tüm dış faktörlere maruz kalan bir bölge olduğu için yaşlanmaya da en yatkın bölge olarak değerlendirilebilir.

Göz çevresinde kan dolaşımının yavaşlaması, sıvıların göz kapağına dolmasına ve ödem oluşmasına sebep olur ve bu bölgede morluk, torbalanma, şişkinlik gibi görünümlere yol açar. Bununla birlikte cilt sıkılığının da kaybolması sonucu kırışıklıklar çoğalır ve belirginleşir.

Kırışıklık oluşumuna karşı yumurta akı

Yumurta beyazı cildin sıkılaşmasını sağlar, kaz ayağı adı verilen kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Bir yumurta beyazını köpüklü bir kıvam elde edene kadar çırparak karıştırın. Daha sonra bunu göz çevresine elmacık kemiği boyunca sürün. 10 dakika bekledikten sonra bir pamuk topunu soğuk suya bir batırarak ıslatın ve nazikçe temizleyin. Haftada iki kez uygulayacağınız bu maskeden sonra mutlaka iyi bir nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder