8 Mayıs 2015 Cuma

Üzülmek;Yarının sıkıntısından bir şey eksiltmez.Sadece bugünün gücünü tüketir... (A.J.Cronin)

Eğer sorunlarınız var ise, bunlara kaygılanmak doğaldır. kendinize acımak ise; sizin dışınızda gelişen ve değişen hayatı seyretmenizden başka bir işe yaramaz. Sabır dedikleri şey de etrafınızdaki döngünün istediğiniz yere gelmesi ve olgunlaşmışıdır. işte buna zaman diyorlar. sabret biraz... zamana bırak...olacak bak göreceksin.. dedikleri şeyler hep bundan kaynaklıdır.


Emek ise biraz önce bahsetmiş olduğum döngünün içerisinde yer alıp, suyun akışını kendinize çevirmek için harcadığınız çabadır.


Çağımızın en büyük sorunlarından biri de disiplinsizlik. ör; Zayıflamaya karar veren birinin yukarıda bahsetmiş olduğum sabır olgusuna ve emeğe ihtiyacı vardır. işte bunları bir araya getirecek olan şey de emektir. Disiplin =sabır + emek + istikrar.


Mümin Sekman atalet duygusunu çok güzel açıklamıştır. "Atalet fizik biliminde "eylemsizlik hali", kişisel gelişim terminolojisinde "amaca yönelik eyleme geçmeme" demektir. Onlarca kişisel gelişim kitabı okuduğu halde, o kitaplarda anlatılanları uygulamayanların sorunu atalet içerisinde olmalarıdır. Yıllardır başarılı olmak için hayaller kuran, hedefler koyan, planlar yapan ama bir türlü ilk adımı atamayan kişilerin sorunu da atalet halinde yaşıyor olmalarıdır."


Üzerimde karabasanlar var. afakanlar basıyor beni ne yapmam gerektiğini biliyorum ama yapamıyorum dediğiniz oldu mu? kolumu bile kıpırdatmak içimden gelmiyor. evet insan her gün kendini enerjik hissetmeye bilir. sorunlarımızdan biri amaçsız olmamız. koyduğumuz hedeflerden ne çabuk da vazgeçer olmuşuz. iki gün sabrediyoruz. kendini bilmez biri çıkıyor. hop sinirler tavan yapıyor. gitti bizim hayaller. kimsenin sizi amacınıza gitmenizi engellemesine izin vermeyin. kimseyi sevindirmeyin. kendinizi sevindirin. bir işi başarmış olmanın keyfi hiçbir şeyde yoktur... hadi biraz azim. isteğince elimizden hiçbir şey kurtulmaz bizim....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder